BLOG

Azie - Hong Kong, Thailand, Cambodja, Maleisië, Singapore en Indonesie

Melaka(Malakka) – Maleisië

Vervoer

Vanaf het TBS Station zijn we met de bus naar Malakka gegaan. Dit duurde ongeveer 1,5 uur en het kostte maar (omgerekend) 2,50. Dit was wel de relaxte busreis die we hebben gehad, de bus was namelijk groot en de stoelen waren erg relaxt. Eenmaal aangekomen op het station in

Read More

Kuala Lumpur – Maleisië

Kuala Lumpur is de hoofdstad van Maleisië. Voor 87 euro zijn we vanaf Phuket naar Kuala Lumpur gevlogen. De reis duurde in totaal 1,5 uur. Bij aankomst in Kuala Lumpur kan je voor 11 RM met de bus naar Kuala Lumpur Sentral. Van te voren had ik al gehoord dat Kuala Lumpur niet echt een leuke stad is en daar kwamen wij ook al snel achter. Wij hebben ons door de taxi in China Town laten afzetten.

Read More

Siem Reap – Cambodja

Vervoer Battambang naar Siem Reap

In de eerste instantie wouden we graag vanaf Battambang met de boot naar Siem Reap. Maar na een aantal reizigers te hebben gesproken bleek dit in het laagseizoen niet zo’n mooie tocht ivm. de droogte. Daarom hadden we ervoor gekozen om met de bus te gaan, dit koste ons slechts 4 dollar. 

Read More

Battambang – Cambodja

Busreis Bangkok naar Battambang

Tijdens onze reis in Thailand zijn we tussendoor naar Cambodja geweest. We zijn vanuit Bangkok met de bus naar Poipet gereden om daar de grens over te gaan. We hadden ons al goed ingelezen over alle oplichtingspraktijken in Cambodja. Met name het aanbieden van een visum.

Read More

Koh Phi Phi – Thailand

Vanaf Phuket zijn we naar het eiland Koh Phi Phi gegaan. Je betaalde 700 bath voor een retourtje, in totaal waren we 3 uur onderweg om vanaf Patong Beach op Koh Phi Phi te komen. Koh Phi Phi werd in 2004 getroffen door de Tsunami. Op het eiland is een gedenkplek en je ziet veel borden voor de evacuatie route. Het Tsunami Memorial Park is aangelegd door vrijwilligers ter

Read More

Phuket – Thailand

Vervoer

Vanaf Koh Samui zijn we met het vliegtuig voor 87,- pp naar Phuket gevlogen. Het is ook mogelijk om met een bus/boot te gaan maar dan waren we meer dan 8 uur onderweg.
We hadden van te voren gekeken naar welke plek we graag toe wouden, namelijk; Patong Beach. Vanaf het vliegveld kon je voor 150 bath met een minivan naar Patong. Dit duurde ongeveer 1 uur.

Read More