Koh Phangan – Thailand

Het pareltje van Thailand. Wel bekend met alle Full moon en Half moon party’s. Bij aankomst zijn we naar het strand Haad Chaloklum gereden met de scooter. Het strand is hier bijna wit. De route er naar toe is ook prachtig. Je rijdt hier midden door de jungle.

Half Moon Party

Deze konden we natuurlijk niet missen op Koh Phangan. Voor 1000 bath koop je een kaartje. Dit is omgerekend 25 euro dus best prijzig voor de Thaise begrippen. De Half Moon Party is midden in de bossen. Je gaat bij het straatje links van de 7 eleven en je loopt helemaal rechtdoor. Het is ongeveer 20 minuten lopen. Op de Half Moon Party wordt voornamelijk Techno gedraaid en staat vol met gekke toeristen, hier moet je zeker geweest zijn.

In Koh Phangan zaten wij in het hostel See Sea. Dit was een dorm hostel maar wij hadden met ons 2en 1 kamer. We hebben in totaal 3 nachten hier geslapen en we hebben alle dagen het hostel voor ons zelf gehad, heerlijk.

Stranden

De stranden van Koh Phangan zijn prachtig. Zoals ik al noemde Haad Chaloklum maar er zijn nog veel meer verborgen pareltjes op Koh Phangan. Een Nederlandse jongen die in Koh Phangan een eigen restaurantje heeft wist ons een aantal tips te geven waar de mooie stranden te vinden waren. Koh Phangan staat bij veel mensen bekend als het party eiland en wordt daarom ook door velen overgeslagen. Zonde, dit was toch echt wel 1 van de mooiste eilanden die we hebben gezien.