Koh Phi Phi – Thailand

Vanaf Phuket zijn we naar het eiland Koh Phi Phi gegaan. Je betaalde 700 bath voor een retourtje, in totaal waren we 3 uur onderweg om vanaf Patong Beach op Koh Phi Phi te komen. Koh Phi Phi werd in 2004 getroffen door de Tsunami. Op het eiland is een gedenkplek en je ziet veel borden voor de evacuatie route. Het Tsunami Memorial Park is aangelegd door vrijwilligers ter nagedachtenis aan de overledenen tijdens de ramp van 2004. Wij zijn hier zelf niet heen geweest.

Eigenlijk hebben we niet heel veel op Koh Phi Phi gedaan. We zijn een ochtend met de kajak naar Monkey Beach geweest voor 100 bath. Op dit stukje eiland wonen ontzettend veel apen. Je kan er alleen per boot/kajak komen.

Op Koh Phi Phi kan je goed feesten en de welbekende bucketjes kopen. Pas wel goed op;)!

In het ”centrum” van Koh Phi Phi staat een cafe waar toeristen met elkaar kunnen vechten. De winnaar krijgt een bucket met alcohol. Uiteraard wou Stephan dit graag doen.. Er liepen veel toeristen met bloedneuzen weg dus ik zag het niet echt zitten. Gelukkig heeft hij wel gewonnen, maar aan het einde was hij helemaal gesloopt!