Koh Samui – Thailand

Koh Samui is het meest toeristische eiland van de 3 eilanden. Eenmaal aangekomen met de boot in Koh Samui hebben we ons af laten zetten met de motorbike voor 200 bath in Cha Weng (centrum van Koh Samui). Hier vind je vooral alle clubs, restaurants, winkeltjes etc. Achter de Night Market heb je een pleintje waar voornamelijk al het street food te krijgen is. Hostels zijn in Cha Weng wel wat duurder dan buiten het centrum. Je kan bijvoorbeeld naar Bophut rijden. Dit is een oud vissersdorpje (tegenwoordig ook heel toeristisch). Hier hebben wij in een hostel gezeten voor slechts 300 bath. Dit was de helft van het hostel in Cha Weng.

Paradise Park Farm & Buddha tuin

In Koh Samui kan je ook het beste een scooter huren en gewoon lekker rondrijden. Wij zijn per toeval bij het Paradise Park Farm gekomen nadat we bij de Buddha tuin waren geweest. De weg ernaartoe is wel lastig met de scooter omdat het erg stijl is, en ik moest daarom ook meerdere malen van de scooter afstappen om de bult op te lopen. De entree van het park bedraagt 400 bath. Je mag met voer in de hokken van de vogels staan en het voer wordt door de vogeltjes uit je handen gegeten, dit was echt geweldig. Dit mag je daarom ook absoluut niet overslaan tijdens je bezoek op Koh Samui.

Wat Khun Aram

Ook hebben we een bezoekje gebracht bij de beroemde gemummificeerde monnik in de Wat Khun Aram. Hij zit daar op een stoel achter glas en is van alle kanten te bekijken. Hij heeft inmiddels wel een zonnebril op omdat het er waarschijnlijk allemaal niet meer zo fris uit ziet. Wel een beetje vreemd om te zien, zo’n lijk achter het glas.

Snake Farm & TopCats Fishing

Stephan wou graag nog een keer vissen in Thailand. Dit kon bij TopCats Fishing. Voor 4 uur betaalde je iets van 50 euro. Behoorlijk duur dus, maar wel erg leuk. Het is wel handig van te voren even te reserveren. Dit hadden wij niet gedaan waardoor we een aantal uur moesten wachten. Ondertussen zijn we naar de Snake Farm gegaan, hier konden we voor 100 bath een rondleiding krijgen en slangen vasthouden. Uiteraard heb ik alle lieve slangetjes en grote slangen vastgehouden. Stephan was die dag een held op sokken…..