Kuala Lumpur – Maleisië

Kuala Lumpur is de hoofdstad van Maleisië. Voor 87 euro zijn we vanaf Phuket naar Kuala Lumpur gevlogen. De reis duurde in totaal 1,5 uur. Bij aankomst in Kuala Lumpur kan je voor 11 RM met de bus naar Kuala Lumpur Sentral. Van te voren had ik al gehoord dat Kuala Lumpur niet echt een leuke stad is en daar kwamen wij ook al snel achter. Wij hebben ons door de taxi in China Town laten afzetten. Het was er overal echt smerig en bij aankomst waren we direct al niet enthousiast over Kuala Lumpur. Wel heb je er een aantal leuke spots om te bezoeken. Maar mijn advies is: sla Kuala Lumpur over, of blijf er slechts 1 nacht.

Tempels

In de buurt van China town staat de Sri Mahamariamman Tempel dit is de oudste en de rijkst versierde tempel van het land. Deze hindoeïstische tempel is in 1873 opgericht.

De Thean Hou Tempel is de grootste Chinese tempel in Kuala Lumpur. Het heeft maar liefst zes verdiepingen en heeft een oppervlakte van 6760 m². Best leuk om even te bekijken als je toch in Kuala Lumpur bent.  Je kan het beste de tempel bereiken met een taxi. De terugweg zijn wij gaan lopen en hebben we de bus gepakt.

Petronas Twin Towers

Kuala Lumpur staat ook vooral bekend om de Twin Towers. Dit zijn twee aan elkaar geschakelde torens van elk 452 meter hoog. Het is met 88 verdiepingen en 32.000 ramen één van de hoogste gebouwen ter wereld.Hierbinnen bevind zich een enorm groot winkelcentrum.

Golden Triangle

Er gaat een metro naar de Golden Triangle. Om naar de Bat Caves te gaan beklim je maar liefst (272 treden). Dit hebben we gedaan, je hebt een leuk uitzicht van boven maar verder was het de moeite niet waard.

Birdpark

Voor 10 euro zijn we naar het Birdpark geweest. Eigenlijk was dit een bezigheid omdat we een beetje de tijd moesten dooien omdat we de volgende dag pas weer verder gingen naar Melaka. Best een leuk park maar we waren een paar weken daarvoor al naar het Paradise Park Farm geweest in Koh Samui en dit kon er echt niet aan tippen.