Melaka(Malakka) – Maleisië

Vervoer

Vanaf het TBS Station zijn we met de bus naar Malakka gegaan. Dit duurde ongeveer 1,5 uur en het kostte maar (omgerekend) 2,50. Dit was wel de relaxte busreis die we hebben gehad, de bus was namelijk groot en de stoelen waren erg relaxt. Eenmaal aangekomen op het station in Malakka zijn we met bus 17 naar het centrum gegaan voor slechts 1 RM. Ik had van te voren al gelezen dat je het beste in China Town kon verblijven.

Over Malakka

Malakka is een klein stadje, maar wel een bijzonder leuke plaats. Het heeft ons hart in ieder geval gestolen. Het is vooral heel anders dan alle andere plaatsen in Azië. Er zijn veel historische gebouwen (veelal gebouwd door Nederlanders en de Britten). Alle rode gebouwen die je in Malakka ziet zijn gebouwd door de Nederlanders, alle witte gebouwen door de Britten.

Op het Dutch square (het rode plein), bevindt zich bijvoorbeeld nog de rood-witte kerk genaamd Christ Church (oorspronkelijk een Nederlands-Hervormde kerk), die nu aan de Anglicaanse Kerk toebehoort.

In de directe nabijheid van de Christ Church is het vroegere stadhuis van Malakka, genaamd het Stadhuys, gelegen. Het Stadthuys is in 1650 gebouwd en wordt algemeen beschouwd als het oudste Nederlandse bouwwerk in Azië.

Eten in Maleisië (Malakka)

In Chinatown heb je de voormalige Herenstraat en de Jonkerstraat. In de Jonkerstraat is in het weekend een avondmarkt. Hier kan je onder andere eten. Op de foto zie je ons zitten aan een tafel met daarin een heet pannetje. Hierin kan je het eten opwarmen. We kijken hier erg blij, we waren namelijk nog niet begonnen met eten. Dit was namelijk echt niet te pruimen. We hebben in een week tijd nog nooit zo vaak bij de Burger King en Mc Donalds gegeten, haha. We vonden beide het eten in Maleisië niet lekker en voor slechts een paar euro had je een heel menu bij de Burger King.

Fietsen

Wat erg grappig is aan Malakka zijn de bekende fietsen. Je hebt hier fietsen van: Frozen, Spiderman, Hello Kitty en nog veel meer. Wanneer de tocht begint komt er kei harde muziek uit de speakers. De man brengt je naar alle bezienswaardigheden in de stad en verteld hier iets over en dat voor slechts 50 RM.

Ook in deze tocht kom je weer alle Nederlandse invloeden tegen.

4d museum & boottocht

In Malakka zit ook een 4d museum. Dit was echt hilarisch, er loopt namelijk een vrouw met je mee die alle foto’s voor je maakt.

Voor een paar euro kan je een boottocht maken, het duurt niet zo lang maar het is wel leuk om Malakka vanaf het water te bekijken.

Wij moesten ons wat langer vermaken dan gepland in Malakka. Dit omdat we anders te lang in Indonesië zouden zijn wat niet kon ivm. het visum. Of we waren te lang in Singapore wat dan te veel geld zou gaan kosten. Maar het was zeker geen straf, Malakka is een erg leuk stadje die je zeker niet over mag slaan!!