Phuket – Thailand

Vervoer

Vanaf Koh Samui zijn we met het vliegtuig voor 87,- pp naar Phuket gevlogen. Het is ook mogelijk om met een bus/boot te gaan maar dan waren we meer dan 8 uur onderweg.
We hadden van te voren gekeken naar welke plek we graag toe wouden, namelijk; Patong Beach. Vanaf het vliegveld kon je voor 150 bath met een minivan naar Patong. Dit duurde ongeveer 1 uur.

De hostels zijn over het algemeen wat duurder in Patong Beach. Dit omdat Patong Beach ontzetten toeristisch is. Wij hadden een hostel gevonden in de buurt van de Bangla Road voor 600 bath per nacht. Dit was in de Soi Sansabai straat. Aan het uiteinde zit de Bangla Road en als je de andere kant van de straat op loopt kom je bij de Night Market. Hier vind je al het street food.

Het strand van Patong is niet heel mooi. Het is vooral erg vies en op sommige plekken is ook het water niet zo fris. Patong Beach staat vooral bekend om het feesten, hier zijn ook erg veel kroegen te vinden. In het midden van de Bangla Road zit de Illuzion, dit is een grote discotheek. Je betaald hier alleen wel 200 bath voor 1 biertje.. Maar dat was het avondje stappen waard, super leuke tent.

Songkran Festival

Op 12 en 13 april was het Songkran Festival in Phuket. Songkran is het traditionele Thaise Nieuwjaar uit de Siamese tijd. Hoewel Thailand sinds 1940 Nieuwjaar op 1 januari viert, blijft het feestelijk gebruik van water tot gelukwens en het bezoek aan oudere familieleden levendig bestaan. Op deze dag komt iedereen op straat met een waterpistool en wordt er op elkaar geschoten. Ook word je onder besmeurt met talkpoeder. Helaas waren Stephan en ik deze dagen ziek en hebben we in de middag vooral op bed gelegen. Dit was eigenlijk de alle eerste keer dat ik last heb gehad van het eten. Sinds dien heb ik ook geen street foot meer gehad.

We zijn in totaal 2 weken in Phuket gebleven. We waren hier vooral om lekker te relaxen en wat te feesten. We zijn in de tussentijd nog 2 nachten naar Koh Phi Phi gegaan.

Rollerball

In Phuket zit een Rollerball baan (850 bath). Je gaat met een grote opblaas bal met water van een bult af. Het duurt 1 minuut. Dat klinkt misschien kort maar het was behoorlijk lang. In ons filmpje kan je zien het het er van binnen aan toe ging: https://www.youtube.com/watch?v=5xXVEUDB2Hk

James Bond eiland

Op 15 april hebben we een excursie gedaan naar het James Bond eiland. Hiervoor hebben we 2255 bath betaald per persoon. We hadden voor ons gevoel al behoorlijk weten af te dingen maar we vonden het alsnog erg prijzig. Toen we andere mensen spraken op de boot, bleken dat zij de excursie voor de helft hadden. Probeer dus zo veel mogelijk af te dingen! Hier kwamen wij namelijk pas na een maand achter.. Dat je echt werkelijk voor ALLES kan afdingen!